Hem     Nyheter    Kontakta oss     Våra studerande berättar     Arbetsgivarna berättar    
Östsvenska Yrkeshögskolan, logotyp Inspirationsbild

Kvalificerad skötare inom psykiatrisk vård och omsorg

2 år, 400 Yh-poäng
Distans, Motala

Efterfrågan på utbildad baspersonal inom psykiatrin så som skötare och boendestödjare kommer att öka kraftigt i framtiden. Den stora efterfrågan beror på stora pensionsavgångar och på en ökad efterfrågan på det som kallas välfärdstjänster.

Utbildningen ger kvalificerad yrkeshögskoleexamen och leder till den kompetens som krävs för att arbeta professionellt som skötare eller boendestödjare inom psykiatrisk vård och omsorg.

Utbildningen är på heltid under två år i närdistansform. Detta innebär att gruppen träffas för föreläsningar minst en gång per månad och i övrigt sker självstudier med studiehandledningar och kommunikation med utbildningsledare via lärplattform, e-mail och telefon.

Praktiken Lärande i Arbete omfattar totalt hela 26 veckor. Du kommer under utbildningen att få en mentor med erfarenhet från verksamheter inom området.


Sök nu! YH-utbildningar!

Behörighet och särskilda förkunskaper

Särskilda förkunskaper som krävs utöver grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier är godkänt betyg i gymnasieskolans kurser:

• Svenska A/1 (eller Svenska som andraspråk A/1)
• Matematik A/1
• Engelska A/5
• Samhällskunskap A/1

Om du saknar betyg och intyg som gör dig behörig men har motsvarande kunskaper kan du ansöka via fri prövning. Då tar vi hänsyn till din reella kompetens. Skicka i sådant fall med ett personligt brev i din ansökan där du förklarar hur du har de kunskaper som krävs för behörighet.

Utbildningen genomförs tillsammans med Motala kommun.

Motala kommunVåra utbildningar

Sök utbildning

Vad är yrkeshögskolan?

Behörighet


Startdatum: Ingen start hösten 2017.

Mer information:

Informationsblad »

Våra studerande berättar:

Mirza byter branch!

Kontaktperson:

Jenny Åslund
0141-22 33 91
jenny.aslund@motala.se

Webbplats:
www.motala.se

Adress:
Medevivägen 57, Motala (Visa)


YH-utbildningar!